Snap isi arata cresterea prin prezentarea profitului sau net pe primul trimestru

Snap, compania-mama a aplicatiei de mesagerie Snapchat, a declarat joi ca a inregistrat primul sau profit net trimestrial, propulsand actiunile companiei intr-o continua crestere. Ai crede faptul ca nu multi mai folosesc Snapchat avand in vedere faptul ca era la moda in Romania acum cativa ani, pana sa apara TikTok-ul, dar Snapchat inca inregistreaza o multime de utilizatori atat in Statele Unite cat si in restul lumii.

„Atingerea unui flux numerar liber pozitiv pentru intregul an este o etapa importanta, deoarece suntem din ce in ce mai capabili sa ne autofinantam investitiile in viitor, ceea ce ne pozitioneaza bine pentru a ne accelera viziunea cu scopul punerii in functiune a realitatii augmentate”, a declarat directorul executiv al celor de la Snap, Evan Spiegel, in timpul unui apel telefonic cu analistii publicatilor americane. Compania a raportat venituri de 1,3 miliarde de dolari in ultimele trei luni ale anului 2021, depasind cu mult asteptarile Wall Street, care se ridicau la 1,2 miliarde de dolari. In momentul de fata, pachetul de actiuni al companiei valoreaza 22 de centi pe actiune, mai mult decat dublul estimarilor de 10 centi pe actiune. Snap a inregistrat un profit net de 22,6 milioane de dolari in al patrulea trimestru. Aproximativ 319 milioane de oameni s-au conectat zilnic la Snapchat, o crestere de 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce inseamna faptul ca 2021 a fost un an bun atat pentru aplicatie, cat si pentru companie. Dupa cum spuneam, sunt multi cei care folosesc Snapchat in America. Mai multi decat cei care folosesc Facebook, in orice caz.

Castigurile din trimestrul patru ale Snap contrasteaza cu performanta trimestriala a Facebook, care s-a redenumit Meta in toamna anului trecut. In cursul zilei de miercuri, cei de la Facebook au raportat castiguri care au fost cu mult sub așteptari, astfel incat s-a putut vorbi despre o scadere, pentru prima data, a utilizatorilor activi zilnici pe reteaua de socializare. Ceea ce nu este deloc surprinzator avand in vedere faptul ca multi utilizatori din State nu mai folosesc Facebook-ul in momentul de fata. Cu toate ca slabirea performantei Facebook a dus si la scaderea altor actiuni ale retelelor sociale, inclusiv pe cele ale Snap. In cursul zilei de joi, acțiunile Snap au scazut cu 24%,, la 24,50 de dolari pe actiune. Castigurile Snap, totusi, nu au dezamagit, iar actiunile companiei au crescut la un moment dat cu 56%, la 38,15 dolari pe actiune, in tranzactionare dupa orele de program.

La fel ca si alte retele sociale, totusi, Snap se astepta ca schimbarile de confidentialitate ale Apple sa aiba un impact asupra afacerii sale publicitare. Directorul de afaceri al Snap, Jeremi Gorman, a declarat in timpul unui apel ca departamentul de vanzari al companiei ii ajuta pe agentii de publicitate sa se adapteze la aceste schimbari. Afacerea publicitara a Snap si-a revenit intr-un timp mai scurt fata de cel la care se astepta compania. Snapchat continua sa investeasca mai mult in realitatea augmentata, care le permite utilizatorilor sa suprapuna o imagine virtuala pe viziunea lor asupra lumii reale. Utilizatorii pot incerca imbracaminte, ochelari si alte accesorii folosind AR. De asemenea, compania a colaborat cu cei de la Universal pentru a gazdui un concert virtual cu Jennifer Lopez si Maluma, iar asta doar in cursul serii de joi. 

„Realitatea augmentata reprezinta una dintre cele mai interesante oportunitati de venituri pe termen lung ale noastre. AR este unica prin faptul ca este o experienta complet captivanta si interactiva, care ofera agentilor de publicitate o rentabilitate masurabila si repetabila a investitiei”, a spus Gorman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *